Ing. arch. MARTIN ŠVEC

Serverovna

Restaurace a dobré klima pro citlivou počítačovou techniku

Účel budovyVýroba a podnikání
Datum uveřejnění2007-04-10
Doba provádění
Ročník0.
Měřítko modelu

Autorská zpráva

Jedná se o polyfunkční budovu určenou hlavně pro "ubytování" internetových serverů v příznivých podmínkách. Nejedná se o chladný, pouze průmyslový, běžným lidem zcela odcizující se objekt. V přízemí je totiž navržena restaurace, která aspiruje na oblíbený setkávací místo. Ve velkých a atraktivních prostorech restaurace je dost místa na provozování např. bowlingu, kulečníku, diskotéky apod.

V prvním patře mají síťoví administátoři a údržbáři příjemné místo pro práci plné světla. Rovněž servery se v neustále klimatizovaných a odvlhčovaných prostorech cítí jako v bavlnce.

Co se týče stylu, budova je vhodná samozřejmě do moderních průmyslových areálů a nákupních zón, avšak nejlépe si ji představuji v některém z obnovených, ale dříve nevyužívaných továrních areálů (tzv. brownfields). Nacházejí se totiž blízko center měst a představují zbytečně prázdné plochy bez života. Přitom lehká výroba, služby a příp. i nové byty pro ně znamenají nového ducha. Budova má velice moderní, avšak neprovokující vzhled.

 ©2006-2022 Martin Švec | Napište mi | Tento web nepoužívá cookies